News

Film i Österbotten Reloaded

Är du intresserad av att det även i framtiden produceras film i Österbotten? Vill du vara med och förverkliga Vasas bästa filmfestival? Film i Österbotten r.f. söker just nu personer som är intresserade av att sitta med i styrelsen nästa år eller som annars bara är intresserade att engagera sig i föreningens verksamhet. Kom förbi på en kaffe & smörgås till Ladan vid Bocks den 20 november klockan 18!

Vi ser gärna att du meddelar här eller via Facebook eller filmiosterbotten@gmail.com ifall du kommer att närvara och ifall du har eventuella allergier. Välkommen!

Årets film 2018 heter “2028”

Årets film 2018 är en dystopisk sci-fi film med namnet “2028”. Kortfilmen är en framtidsdystopi som utspelar sig i Österbotten år 2028, då världen har gått under på grund av mänsklighetens galenskaper, krig och miljöförstöring. “2028” får sin premiär på October Filmfest på hösten.

Alexandra Häggman har skrivit manuset till filmen som kommer att regisseras av Petter Sandelin. Filmfotograf är Mikko Manninen och som producent fungerar Jessica Mattila. Under våren 2018 samlas resten av filmteamet ihop och inspelningarna sker i slutet av juni 2018. Casting call för skådespelare till filmen äger rum lördag 10.3. Kl.12-14 och måndag 12.3 kl.15-17 på Ritz. Till filmteamet söks även assistenter och om man är intresserad av att vara med kan man kontakta producenten. De som är med i filmteamet får ingen ersättning i lön.

För mera information kontakta:
Jessica Mattila
jessica@filmiosterbotten.fi
044-5030031